Какви са предимствата на ел. болнично легло от „Елите Медика”?

Какви са предимствата на електрическото болнично легло от „Елите Медика”?
Болничното легло е разработено специално за грижата на пациенти, които нямат да се предвижват самостоятелно, а трябва да са разположени в легнало или полу легнало състояние.
Леглото е подходящо за домашно ползване и за разположение в болнично заведение.

Открояват се следните основни начини за позициите на лягане, с помоща на промяна на ъгъла на секциите на болничното легло:
1. Напълно ръчно 
2. Червячен механизъм
3. С помоща на газов амортисьор
4. Автоматично, с електрически център за управление (дистанционно)
Всеки от начините притежава своите плюсове и минуси, но най-адаптиран за пълноценно ползване е този с електрическо задвижване.

Болничните легла с електромотори се управляват посредством пулт (дистанционно).  Задвижването му може да се извършва както от пациента, така и от грижещия се за него.
Електрическата конструкция позволява регулирането на секциите – една след друга или едновременно, настройка на постоянен режим и най-удобната поза за пациента. Може да се променя височината и ъгъла на наклона на секциите, въздействие на спирачната система и др.
Сред допълнителните функции на болничното електрическо легло може да се отбележат:
1. Възможност за обдишване на пациента
2. Минимално образуване на рани от залежаване
3. Допълнителни приставки към конструкцията на леглото на всичко необходимо
4. Удобен и лесен начин за предвижване на леглото

Освен това болничното легло може да се дооборудва със стойки за инфуции (допълнителни, защото леглата на „Елите Медика” се предлагат с безплатни стойки); странични релси или прегради; маси за хранене; ръкохватки за изправяне и др.

Трябва да се отбележи, че основния корпус на болничното легло има комплексен състав и включва в себе си няколко секции. Обикновенно те са три: глава, средна и крака, но се срещат дву секционни и четири секционни.
Леглата с две и повече секции е предвидена функция за движението им.